Ineke Van Nieuwenhove

Wat is een watersessie?

Een plek om geheel tot ontspanning te komen.
Een zachte, diepe reis van 1 uur in jezelf.

Water is helend. Niet voor niets ontspannen mensen wereldwijd aan, op of in water. In een watersessie mag je als zeewier zijn, je hoeft niets te doen. Ik draag je, beweeg je, stretch je, masseer je, vanuit een zachte vrouwelijke energie.

Water geeft je lichaam meer bewegingsruimte. De stretches en wentelingen ontspannen je spieren, fascia en wervelkolom.

Je lichaam ontspant diep in het warme water en gaat in self-healing modus.
Ook je mind laat los.

Je mag volledig ontvangen. Veilig, geborgen, gekoesterd.

We zijn zelf 75% water. Dus als je bewogen wordt in water, gaat ook je innerlijk water bewegen. Sommigen ervaren opnieuw de liefdevolle ruimte van de baarmoeder. Anderen worden ontroerd door als volwassene gedragen te worden. Water kan emoties naar boven brengen, van diep innerlijk geluk tot misschien oud verdriet. Dat is helemaal oké. Dit is een veilige space.

Indien gewenst, gaat de sessie deels door onder water, waar tijd en ruimte wegvalt. Voor velen is dit een diep meditatief moment. Anderen ervaren een gevoel van vrijheid en vreugde en voelen zich als een zeemeermin of dolfijn.

Elke sessie is uniek. Ik luister naar je lichaam en volg je noden en behoeftes. Een sessie kan rustig en sereen zijn, maar net zo goed speels en beweeglijk.

De sessie

Na het doorspreken van de sessie en je wens, breng ik je horizontaal in het water, in mijn armen. Ik begeleid je naar meer en meer ontspannen. Indien we ook onder water gaan, leg ik je van tevoren uit hoe dit in zijn werk gaat. Aan het einde van de sessie word je rustig teruggebracht. Het is best om nadien nog wat tijd te voorzien om te integreren.

Waar kan een sessie bij helpen?

  • Stress, burnout, overprikkeld
  • Behoefte om gedragen te worden. Zorg je altijd voor anderen? Draag jij alles alleen? Sta je vaak in je mannelijke energie?
  • De flow kwijt? Doe je alsmaar door? Zit je veel in je hoofd? Ben je een controlebeestje? Stop je je emoties weg? Een sessie verstilt je lichaam en geest, en doet alles weer stromen en opent je hart.
  • Trauma: angst voor water, herinnering aan een bijna-verdrinking, geboortetrauma, angst voor intimiteit. Door de veilige space in warm water opent het lichaam zich makkelijker voor heling.
  • Zwanger en een verlangen naar een wonderlijke ervaring waarin jij, net als je baby, volledig omgeven bent door water. Dit is een sessie met vier: water, jij, je baby en ik. Het brengt een diep, ontroerend contact met je baby.

Contra-indicaties

  • koorts
  • hartproblemen
  • epilepsie
  • meer dan 38 weken zwanger

Wat anderen zeggen

Over Ineke

 Van jongs af aan is water mijn favoriete element. Zeilen, kayakken, freediven Mijn eerste watersessie in 2018 voelde als thuiskomen. Waw, dit wilde ik leren! Ik heb sindsdien +700 uren opleiding en praktijkoefening achter de rug in België, Frankrijk, Spanje en Israel, in Watsu, Wata, Healing Dance en Aguahara. Intussen voel ik zo’n diepe dankbaarheid (in al mijn cellen!) voor de helende kracht van water. Water hielp me ook NOG meer in overgave en flow te leven. En tegelijk, dat weten jullie, geloof ik in de wijsheid van het lichaam, en is het een plezier én een eer om je te mogen begeleiden naar een diepere connectie met je lichaam. Dit is hartswerk!”

Wat is Aquatic Bodywork?

De oudste vorm, Watsu, ontstond in de jaren tachtig in Californië. Intussen zijn er, net als in yoga, vele stijlen: Waterflow, Aguahara, Watsu, Waterdance, Wataflow, Healing Dance, Janzu… , elk met zijn eigen accenten. Zelf beoefen ik voornamelijk Wata en Healing Dance.